“Geef je Anne de opdracht om 4 foto’s te maken, komt ze er met 16 terug. Die allemaal zo mooi zijn dat je eigenlijk niet meer kan kiezen. Bijna 6 jaar fotografeert Anne nu reportages en portretten voor ons tijdschrift en keer op keer weet ze ons te verbazen met haar sprankelende en technisch perfecte foto’s. De samenwerking is prettig, ze is altijd razend enthousiast en beelden levert ze snel aan. Wij hoeven over deze fotografe geen tweede keer na te denken.”

 


Jan Bom

Hoofdredacteur Magazine P+ People Planet Profit. 

MVO Magazine

"In de stal van vaste fotografen van P+ People Planet Profit is Anne Hamers de collega die mensen altijd tot schateren weet te brengen. Ben bewust nooit bij een photoshoot aanwezig geweest, want ik wil het geheim van Anne niet kennen. Ruim tien jaar geleden dacht ik nog te weten hoe ze het deed. Ze liet geportretteerden eindeloos op en neer marcheren, totdat de slachtoffers bij zichzelf dachten: ‘Dit is absurd! Moet je mij nou zien’. Dat was het Anne-moment. Maar Anne gaat al nu alweer vele jaren veel subtieler te werk. Met hetzelfde vrolijke eindresultaat. Soms moet je genieten van kunst zonder het maken te willen begrijpen."


"Vakmatig heb ik Anne leren kennen vanaf 2002, toen ze de fotoredactie van het tijdschrift P+ ging versterken. Met Anne samenwerken is altijd een verrassing. Meestal fotografeert ze pas als ik geïnterviewd heb, vaak op een ander tijdstip, op een andere locatie. Maar altijd levert ze opvallend werk in. Haar blik op de geïnterviewde is een andere dan de mijne. Op de een of andere manier ziet zij ze meer ontspannen, opener, soms sterker of innemender. Het is haar magie: zelfs de grootste nurk krijgt Anne nog aan het lachen."